SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kareby Idrottssällskap
Fotboll
IF Vardar/Makedonija, division 5A, 2024-06-20, kl.19.00
2024-06-18 12:39

Nu på torsdag är det äntligen hemmamatch för våra seniorer herrar i fotboll och det är IF Vardar/Makedonija som kommer på besök ner till Kareby Hed/IP. Torsdagens match är den match som skulle vara seriepremiären hemma på Kareby Hed/IP men som fick flyttas på grund av snökaos några dagar innan matchen skulle ha spelats. Matchen spelades dock som planerat den 5 april men då i stället på IF Vardar/Makedonija hemmaplan, Generatorplan. Den matchen förlorade tyvärr Kareby IS med 3-1 så nu är laget minst sagt ute efter revansch.

 

Torsdagens motståndare kom förra året på en sjunde plats i division 5A och det i samma serie som Kareby IS till sist slutade på en tionde plats. IF Vardar/Makedonija spelade förra säsongen ihop totalt 29 poäng (+13) och Kareby IS 28 poäng (-8). Inbördes möten slutade förra säsongen med var sin seger. IF Vardar/Makedonija vann på Kareby Hed/IP med 1-3 i en minst sagt tuff match med stundtals riktigt fult spel och generellt mycket dålig stämning både på och utanför planen. Detta följdes dock upp med en betydligt bättre genomförd match på Generatorsplanen där Kareby IS till slut vann i den krafitga blåsten med motsvarande siffror (1-3). Det blev alltså det omvända resultatet den 5 april i år på Generatorsplanen där Kareby IS till slut förlorade med 3-1. Fredagens kombattanter har verkligen följt varandra genom årens lopp. Säsongen 2022 som innebar till slut att båda föreningarna till slut hamnade i division 5A så slutade IF Vardar/Makedonija tvåa i dåvarande division 6B. Det var samma serie som Kareby IS vann samma år. Kareby slutade då på 53poäng (+65) medan IF Vardar/Makedonija spelade ihop totalt 45poäng (+23). Båda matcherna även det året var extremt jämna och tuffa men då på rätt sätt, lagen tog även då en seger var. IF Vardar/Makedonija vann säsongen 2022 hemma med 1-0 medan Kareby IS vann hemma med 3-2. Med denna historik i bagaget så finns det inget som tyder på att torsdagens match inte kommer att bli minst lika spännande och tight. IF Vardar/Makedonija har inför säsongen flera nyförvärv med meriter betydligt högre upp i seriesystemet än division 5 vilket garanterat är en avgörande faktor varför laget innehar en andra plats i årets division 5A. IF Vardar/Makedonija har spelat ihop 26poäng (+31) att jämföra mot Kareby IS som för närvarande är placerade på en tionde plats med totalt 8poäng (-11). Det som däremot talar mycket för Kareby IS trots skillnaden mellan lagen i serietabellen är Kareby IS fina form. Kareby IS har sedan årets första seger kom borta mot Marstrands BK den 19 maj varit obesegrade i fem raka matcher. Tyvärr bröts den sviten i lördags när laget till slut förlorade mot serieledarna IFK Björkö med 1-0. Det efter ett antal mycket kvalificerade räddningar från IFK Björkös matchvinnare, målvakten Robin Gustafsson. Ett oavgjort resultat i den matchen hade varit mer än rättvist, men så blev det tyvärr inte. IF Vardar/Makedonija kommer till torsdagens drabbning med tre raka segrar i seriespel och innan den segersviten blev det förlust hemma mot just IFK Björkö med 1-2.

 

Varmt välkomna till Kareby Hed/IP på torsdag kl. 19.00 för att garanterat få uppleva ytterligare en spännande och tät match. På torsdag hoppas vi på bra väder och vad kan vara bättre att starta midsommarfirandet med en seniormatch på Kareby Hed/IP. Passa även på att köpa mycket dricka, kaffe, fika och korv m.m. av P15, som är ett av alla våra barn-/ungdomslag. Nytt för i år är som vi har skrivit om tidigare att alla försäljning sker i Kareby IS nya café, som ligger i anknytning till vår nya bollbod och entré.

 
Våra sponsorer