• IF Vardar/Makedonija, division 5A, 2023-10-14, kl.16.15

Idag lördag är det dags för årets sista seriematch för våra seniorer herrar i fotboll och laget ställs mot IF Vardar/Makedonija på bortaplan (Generatorsplan). När lagen möttes under vårsäsongen blev det förlust för Kareby IS men det är nu historia och Kareby IS vill definitivt avsluta årets sista seriematch i division 5A på bästa möjliga sätt. Formstarka Kareby IS är fortsatt på en tionde plats men nu med 25 poäng (-10) och det nu efter tre raka segrar mot FC Komarken 3-4 (bortaplan), Floda BoIF 0-1 (bortaplan) samt Romelanda UF 2-1 (hemma). IF Vardar/Makedonija innehar en sjunde plats och är därmed på säker mark från ett eventuellt riskfyllt kvalspel som lurar bakom dörren. Förutsättningarna inför dagens match är ganska enkla och det är att Kareby IS måste vinna och samtidigt som Kode IF tappar poäng hemma mot Nol IK. Det finns ett ytterligare scenario och det är att Kareby IF idag vinner stort mot IF Vardar/Makedonija och det samtidgt som att Kärra KIF gör detsamma mot Surte IS FK. Målskillnaden mellan Kareby IS och Surte IS FK är 12mål (Kareby IS -10 och Surte IS FK +2). Om det skulle bli förlust idag mot IF Vardar/Makedonija så innebär alltså inte det att Kareby IS åker ur årets division 5 per automatik, men kan alltså innebära att laget får spela en kvalmatch för att hänga kvar. Tyvärr kan det också innebära att det inte ens blir en kvalmatch utan laget åker ur direkt. Hur detta kommer sluta kommer kanske inte att vara klart förrän i november då alla andra serier som påverkar detta är färdigspelade. Vi får förutom att hålla tummarna idag att det blir vinst mot IF Vardar/Makedonija även hoppas att alla inblandade Göteborgslag högre upp i seriesystemet vinner alla sina kvarvarande matcher. Ta nu bilen och kom till Generatorsplanen i eftermiddag för att ge våra killar det stöd som laget behöver och ni som inte har den möjligheten håll tummarna på hemmaplan att dagens resultat går vår väg för det kommer det att göra. Fotboll Senior 14 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Kareby IS - Romelanda UF

Ny publikfest Ta en kyligt höstkväll, det är blåsigt på gränsen till storm, regnet ligger i luften. Åk runt till landets alla fotbollsplaner och kolla in fotbollsmatcher från div 2 till div 7. På 99% av dessa matcher står det förmodligen en liten klunga med "gubbar" på 10-20 st människor och tjötar och tittar på matchen. Åk till Kareby Hed och där finns dessa som tillhör dom övriga 1%. Det kommer nästan 250 personer denna fredagskväll till Kareby Hed för att titta på fotboll, ha kul, känna gemenskap och glädje i denna klubben. Helt magisk känsla. "Byns" lokala butik Kareby Livs bjuder på godisregn till barnen, internamatch för smålagen. Och detta i ösande regn, 12 graders värme och vindbyar upp mot 20 m/s. Matchen då... ja vi trodde kanske vi skulle möta ett Romelanda som hade lagt av för säsongen, men det var snarare det motsatta. Det kändes som dom ville sätta "småpojkarna" från Kareby på plats denna kvällen. RUF startade matchen mycket bra och radar upp halvchanser mot vårat mål med sitt raka spel. Vi försöker rulla boll och spela vårt spel och kommer in i matchen mer och mer. Efter 45 minuter så är det lika 0-0 och en väldigt jämn match. Vi går ut i andra med blodad tand, men en chocköppning av Romelanda, kommer fram på våran högerkant i minut 48 och ett långt inlägg på bortre träffar deras spelare och 0-1. Vi deppar inte ihop direkt utan i minut 52 får vi ett inkast ned till Lucas som vänder upp med sin ytterback och lägger in till Backe och klockrent i bortre 1-1. Efter detta är det nervöst och lite böljande, Romelanda spelarna börjar bli lite frustrerade och vill trycka in vinnarmålet. Det är då vi tar chansen. En (återigen) livsfarlig Romelanda hörna som vi rensar undan, Backe fånga upp på mittplan, lägger direkt till Oliver som kommer lite snett ensam mot målvakt och PANG 2-1 i minut 86. Trots att det blir närmare 4 minuters tilläggstid så lyckas vi hålla detta. Full glädje och serien lever in i sista serieomgång. Lördag 14 oktober spelar vi våran sista seriematch för säsongen borta mot Vardar kl. 16:15 på Generatorsplan Hisingen. Packa bilen och kom ned och stötta oss. Fotboll Senior 7 okt 2023 0kommentarer
  • Romelanda UF, derbymatch, division 5A, 2023-10-06, kl.19.00

På fredag är det dags för årets sista derby-/hemmaseriematch för våra seniorer herrar i fotboll och laget ställs mot serievinnaren/-suveränen Romelanda UF hemma på Kareby Hed/IP. Hittills i år har det blivit en derbyseger och en derbyförlust mot Kode IF samt en derbyseger och en derbyförlust mot FC Komarken. Om seniorlaget fortsätter i motsvarande derbytakt så innebär det att det blir derbyseger på fredag och det efter en klar derbyförlust under vårsäsongen mot Romelanda UF borta på Rommevi. När lagen möttes under vårsäsongen blev det som sagt förlust för Kareby IS men det är nu historia och Kareby IS vill definitivt avsluta årets sista hemmamatch i division 5A på bästa möjliga sätt. Kareby IS är fortsatt på en tionde plats men nu med 22 poäng (-11) och det efter två raka segrar borta mot FC Komarken 3-4 och Floda BoIF 0-1. Romelanda UF är alltså helt klara och suveräna seriesegrare med hittills inspelade 50 poäng (+43). Seriesegern blev definitivt klart i veckan och det beskedet mötes laget av innan fredagens bortamatch mot FC Komarken. Romelanda UF tilldelades seger med 3-0 mot IF Vardar/Makedonija i den match som aldrig fick spelas klart (omgång 10, 2023-06-21). Romelanda UF blev i och med det beskedet så kallade ”mästare i kavaj”. Det innebar dock inte för den delen att Romelanda UF slog av på takten mot FC Komarken i fredagens derbymatch. Romelanda UF vann den derbymatchen med minst sagt klara 0-4 och det efter ett hattrick av Max Harris. Kareby IS kan alltså definitivt räkna med att på fredag få möta ett fortsatt taggat Romelanda UF som kommer att göra allt för att vinna. Det är alltså upplagt för att publiken på fredag ännu en gång garanterat kommer att få uppleva en spännande och tät derbymatch med mycket känslor. Kareby IS lär som sagt vara revanschsugna efter vårens förlust och Romelanda UF kommer att göra allt i sin makt för att avsluta årets seriespel med endast nuvarande två förluster och två oavgjorda matcher som lite smolk i bägaren. Varmt välkomna till Kareby Hed/IP på fredag kl. 19.00 och vad skulle årets sista seriematch hemma vara utan en riktig matchvärd som Kareby Livs, som dessutom i halvlek utlovar en överraskning för alla barn som är på plats. Stort tack Kareby Livs för att ni gör detta möjligt. I halvlek kommer publiken även att bjudas på en Kareby IS P15 internmatch. Allt detta att ta intryck av på fredag och det samtidigt som alla måste passa på att köpa ordentligt med fika och annat från ett av våra barn-/ungdomslag, 50/50-lotter eller varför inte passa på att köpa extra lott med fin utdelning som är unikt för bara fredagens match. Fotboll Senior 2 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: FC Komarken - Kareby IS

9 poängsmatch Finns det något som kunde kallas för en niopoängsmatch så borde kanske fredagskvällens match mot Komarken borta på KOngevi kunne kallas en sådan. Förutsättningarna helt enkelt så att vid vinst skulle vi ligga 6 poäng före Komarken och vid förlust så skulle vi ligga på samma poäng. Att matchen var viktig även för Komarken gick inte att ta miste om då dom hade kallad in några gamla rävar som nog var tanken skulle hjälpa att lura bort unga karebykillar. Vi kunde skrivit ett ganska långt referat om kvällen, men låter det vara ganska kort. Vi tar tag i taktpinnen och har dom första 20 minuterna rätt bra, sedan tar Komarken över och styr spelet och skapar fina chanser, men Freddan har en riktigt fin myskväll på Kongevi och är lagets bästa spelare idag. Så då går det som det ibland går, i minut 41, långt inkast från Backe, nickstuss Davidsson och klockren träff av Ola, pang 1-0. Minut 45; Freddan utkast till Hussien, direkt till Berin, djupled Backe som rundar målvakt och 2-0. Vilken känsla inför halvtidsvilan. Tyvärr tar det bara 4 minuter in i andra halvek så reducerar Komarken och nu spänning i matchen. Efter 65 minuter så är det dags för Emil att komma in efter byte med Oliver.... han behöver 15 minuter så står det 4-1 till Kareby. (behöver inte vara svårare än så) Minut 76; 3-1, brytning av Komarken rull på våran planhalva av Hadi, Backe vinner en 1 mot 1, fin boll till Miocic som sätter upp Emil mot målvakt och då missar inte Emil. Minut 79; 4-1, Backe vinner boll, spelar vägg med Emil och tillbaka till Emil ensam med målvakt... Att Komarken reducerar både 4-2 och 4-3 kanske i efterhand inte spelade så stor roll, men där och då var det spänning. Nu är förutsättningarna inför dom 3 sista matcherna väldigt annorlunda mot vad dom skulle ha varit vid en förlust. 3 matcher kvar och vi kommer fortfarande behöva den underbara Karebypublikens stöd för att klara oss kvar. Vi hoppas Ni ställer upp för oss och hjälper oss att hålla oss kvar i div 5 även nästa år. Fotboll Senior 23 sep 2023 0kommentarer
  • Surte IS FK, division 5A, 2023-09-15, kl.19.00

Imorgon fredag kommer Surte IS FK på besök till Kareby Hed/IP och vårt seniorlag ställs återigen inför en mycket tuff uppgift i bottenträsket i årets division 5A Herr. När lagen möttes under vårsäsongen blev det förlust för Kareby IS på bortaplan med 3-1 och det efter att Kareby IS gick in i halvtidsvila med en 0-1 ledning. Det är nu historia och Kareby IS är mer än revanschlystna mot bakgrund av läget som laget befinner sig i. Kareby IS är fortsatt på en tionde plats med 15 poäng (-13) och det efter förra fredagens snöpliga derbyförlust mot Kode IF 3-2. Tur för Kareby IS var att fredagens motståndare Surte IS FK på hemmaplan i söndags vann mot FC Komarken med 4-0. Surte IS FKs tabellplacering efter sjutton spelade omgångar är en åttonde plats med 23 poäng (+2). Fredagens kraftmätning kommer att bli en tight historia eftersom Surte IS FK inte är helt klara för fortsatt spel i division 5 nästa säsong och samtidigt måste Kareby IS vinna för att fortsatt hålla avstånd till FC Komarken. Det är endast två poäng som skiljer Kareby IS från FC Komarken och båda lagen har dessutom samma målskillnad -13, men där Kareby IS har både gjort fler mål och således släppt in fler mål. Varmt välkomna till Kareby Hed/IP på fredag kl. 19.00 för att garanterat få uppleva en spännande och tät match med mycket känslor. Passa samtidigt på att köpa fika, 50/50-lotter eller något annat gott av ett av våra barn-/ungdomslag. Fotboll Senior 14 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Kode IF - Kareby IS

Derbydags Dags för derby igen och att kalla det en sexpoängsmatch är nästan i underkant. Alla känns kontrollerade och taggade inför matchen och känslan god. Vi tar även tag i taktpinnen direkt och för matchen. Vi har boll, rullar från sida till sida och vänder spelet bra. Men som så ofta förr gör vi inte första målet. I Kodes kanske första anfall i minut 20 så käbblar vi till det lite och 1-0 Kode. Som tur är så lyckas vi redusera i minut 24. Fin passning från Ola till en djupledspringande Backe och 1-1. Detta blir resultatet i halvlek. I andra halvlek lite samma igen. Vi för spelet och kontrollerar matchen, men Kode är hypervassa i sina omställningar. 5 minuter in i halvleken kommer Harry fri i straffområdet och petar bollen förbi motståndaren samtidigt som han får en spark på foten. Straff och Harry sätter den. Tyvärr kommer minuterna mellan 65 och 75 som inte får förekomma. I minut 65 en Kodespelare som tar sig förbi 5 karebyspelare och sätter bollen i mål och i minut 75 en "rensning" från en kodespelare mot våran målvakt och en boll som inte under några omständigheter skall gå in går in. Och en vacker kväll förvandlas under en 10 minuters period till en katastrof. Så trots spelövertag 70-30, fler målchanser än motståndarna och kanske utomstående element som störde vårat spel så lyckas vi inte vinna denna kvällen. Nya tag med kniven på strupen framöver. Fotboll Senior 9 sep 2023 0kommentarer
  • Kode IF, derbymatch, division 5A, 2023-09-08, kl. 19:00

Imorgon fredag är det bortamatch för våra seniorer herrar i fotboll och det är återigen dags för ett derby i division 5A och denna gång är det Kode IF som står för motståndet hemma på Kode IP (konstgräs). När lagen möttes under vårsäsongen blev det vinst med 3-0 för Kareby IS hemma på Kareby Hed/IP och det efter att laget endast hade med sig en 1-0 ledning in i paus. I början av andra halvlek skapade Kode IF lite tryck på Kareby IS vilket förhållandevis snabbt avtog och Kareby IS återtog taktpinnen och istället för 1-1 blev det både 2-0 och 3-0. Matchen i våras kanske inte på planen symboliserade en klassiskt derbymatch förutom att det blev två utvisningar till Kodes nackdel, dels en utespelare men även en av ledarna. Segern i våras blev Kareby IS första någonsin högre än division 6 i fotboll så där slogs ett klubbrekord inför en rekordpublik. Det var minst 400 åskådare som i det underbara vädret bevittnade ännu en oförglömlig dag för Kareby IS fotboll. Efter vårens drabbning så har lagen följts åt i serietabellen och dessvärre i botten av tabellen. Kode IFs tabellplacering efter sexton spelade omgångar är en nionde plats 16 poäng (-20). Kareby IS placering är nu dessvärre tabellmässigt en tionde plats efter samma antal spelade omgångar och med 15 poäng (-12). Senaste serieomgången för Kode IF innebar andra raka segern efter sommaruppehållet när laget borta vann mot bottenkollegan FC Komarken med 0-3. I och med denna vinst gick Kode IF om Kareby IS i tabellen. Kareby IS förlorade i senaste omgången stort hemma mot serietvåan Pushers BK/Masthuggets BK med klara 1-5. Precis som alla matcher under en fotbollssäsong så är fredagens match viktig, men mot bakgrund av placeringen för båda lagen så är nog matchen lite extra viktig. Vid vinst lämnar ett av lagen bottenträsket något och dessutom kommer det lag som vinner på fredag efter omgång 17 definitivt att vara Kungälvs näst bästa lag i årets superfemma, som innehåller hela fyra lag från Kungälvs kommun. En sak är riktigt säker och det är att morgondagens match för båda lagen kommer att vara årets viktigaste sexpoängsmatch. Ta nu bilen och kom till Kode på fredag för att denna gång garanterat få uppleva en spännande och tät derbymatch med extremt mycket känslor. Kode IF lär vara revanschsugna efter vårens förlust och det samtidigt som Kareby IS som i sin tur kommer göra allt för att ta sin andra raka seger mot Kode IF i årets division 5A. Kareby IS behöver allt stöd som laget kan få i denna extremt viktiga match så kom igen nu killar och visa vart skåpet ska stå och vilken klubb som är näst bäst av Kungälvsklubbarna i årets division 5A. Heja Kareby Fotboll Senior 7 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Kareby IS - Pushers BK/Masthuggets BK

Ångvälten Denna kvällen kan vi tyvärr konstatera att Pushers var bäst på det mesta. Vi kommer inte upp i nivå och Pushers verkar vara taggade till tusan efter en dålig höststart. Kul med Gille att han kommer in i 10 minuter och gör ett mål och även gör en bra insats. Fotboll Senior 5 sep 2023 0kommentarer
  • Pushers/Masthuggets BK, division 5A, 2023-09-01, kl.19.00

Imorgon fredag kommer serietvåan Pushers/Masthuggets BK på besök till Kareby Hed/IP och vårt seniorlag ställs återigen inför en mycket tuff uppgift. När lagen möttes under vårsäsongen blev det en riktig målkavalkad. Pushers/Masthuggets BK vann mötet med hela 6-3 på Gröna Vallen och det efter ledning i halvlek med 3-1. Det är nu definitivt historia och Kareby IS är mer än revanschlystna mot bakgrund av läget som laget befinner sig i. Kareby IS är fortsatt på nionde plats men nu med 15 poäng (-8) och det efter en mycket stabil seger på bortaplan mot tidigare serietrean Bergjsö IF (1-4). Tyvärr vann både FC Komarken och Kode IF sina matcher i omgång 15 så något ryck från bottenkonkurrenterna blev det inte, så det är fortsatt ett riktigt getingbo i den nedre halvan av årets division 5. Ytterligare värt att notera i omgång 15 var att FC Komarken vann mot just Pushers/Masthuggets BK och det gjorde laget dessutom på bortaplan (1-2). Pushers/Masthuggets BKs tabellplacering efter femton spelade omgångar är alltså en imponerande andra plats med 28 poäng (+17). Kareby IS kommer till fredagens drabbning stärkta av förra veckans stabila seger borta mot Bergsjö IF och hemma på Kareby Hed/IP är laget som alla vet svårslaget. Fredagens kraftmätning kommer nog mot denna bakgrund att bli en tight historia och det trots skillnaden mellan lagens placering och antalet inspelade poäng. Vi hoppas nu alla på att Kareby IS tar sin femte seger i årets division 5 och samtidigt gör ett ryck från bottenkonkurrenterna och därmed även närmare sig lagen som under en längre tid har befunnit sig i ingenmansland. FC Komarken och Kode IF, som skuggar Kareby IS tabellmässigt, möter nämligen varandra på lördag kl. 13.00 på Kongevi så båda lagen kan helt enkelt inte få tre poäng i omgång 16. Omgång 16 kommer att innehålla flera andra intressanta drabbningar och mot denna bakgrund behöver laget därför allt stöd som det kan få från Kungälvs bästa hemmapublik. Varmt välkomna till Kareby Hed/IP på fredag kl. 19.00 för att garanterat få uppleva en spännande och tät match med mycket känslor. Passa samtidigt på att köpa fika, 50/50-lotter eller något annat gott av ett av våra barn-/ungdomslag. Fotboll Senior 31 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Bergsjö IF - Kareby IS

Islossning? Mycket positiva känslor från många håll inför matchen trots att alla kände att vi var tvungna att slå tillbaka då Komarken vann sin måstematch dagen innan. Vi startar på vanligt sätt och sätter fart och denna gången så lyckas vi efter 1 minut sätta in första målet i Bergsjös mål. Snyggt av Davidsson/Backe som resulterar i att både Oliver och Fors är där och Fors är den som sätter den. Vi fortsätter och spela bra och har ytterligare två frilägen utan att lyckas. Då kommer Bergsjö upp och får en frispark på vår halva (första gången dom är på våran halva med boll i stort sätt). 1-1 efter 9 minuter.... då tänkte nog några av oss "nej inte nu igen. Men Kareby fortsätter spela riktigt fin fotboll den här kvällen (som så ofta förr), och i minut 38 lägger Fors en fin lång till Harry som lägger tillbaka på Ola, in ett inlägg på bortre som Backe plockar ned och spelar in till Harry, 2-1. Dags igen i minut 45, nästan repris... denna gången fin långboll till Harry från Ola som sätter den int till Backe och 3-1. Gokänsla inför pausvilan. I minut 49 så avgör vi matchen. Återigen bra upp på kanten, Ola lägger fin stickare in till Harry som sätter in den till Oliver och där missar inte Oliver. 4-1 och resten av matchen blir lite böljande fram och tillbaka utan att något av lagen är direkt hypervassa, Fotboll Senior 25 aug 2023 0kommentarer