Kareby IS

Referat

Referat: FC Komarken - Kareby IS

9 poängsmatch
Finns det något som kunde kallas för en niopoängsmatch så borde kanske fredagskvällens match mot Komarken borta på KOngevi kunne kallas en sådan. Förutsättningarna helt enkelt så att vid vinst skulle vi ligga 6 poäng före Komarken och vid förlust så skulle vi ligga på samma poäng.
Att matchen var viktig även för Komarken gick inte att ta miste om då dom hade kallad in några gamla rävar som nog var tanken skulle hjälpa att lura bort unga karebykillar.

Vi kunde skrivit ett ganska långt referat om kvällen, men låter det vara ganska kort. Vi tar tag i taktpinnen och har dom första 20 minuterna rätt bra, sedan tar Komarken över och styr spelet och skapar fina chanser, men Freddan har en riktigt fin myskväll på Kongevi och är lagets bästa spelare idag. Så då går det som det ibland går, i minut 41, långt inkast från Backe, nickstuss Davidsson och klockren träff av Ola, pang 1-0.
Minut 45; Freddan utkast till Hussien, direkt till Berin, djupled Backe som rundar målvakt och 2-0. Vilken känsla inför halvtidsvilan.
Tyvärr tar det bara 4 minuter in i andra halvek så reducerar Komarken och nu spänning i matchen.
Efter 65 minuter så är det dags för Emil att komma in efter byte med Oliver.... han behöver 15 minuter så står det 4-1 till Kareby. (behöver inte vara svårare än så)
Minut 76; 3-1, brytning av Komarken rull på våran planhalva av Hadi, Backe vinner en 1 mot 1, fin boll till Miocic som sätter upp Emil mot målvakt och då missar inte Emil.
Minut 79; 4-1, Backe vinner boll, spelar vägg med Emil och tillbaka till Emil ensam med målvakt...
Att Komarken reducerar både 4-2 och 4-3 kanske i efterhand inte spelade så stor roll, men där och då var det spänning.

Nu är förutsättningarna inför dom 3 sista matcherna väldigt annorlunda mot vad dom skulle ha varit vid en förlust. 3 matcher kvar och vi kommer fortfarande behöva den underbara Karebypublikens stöd för att klara oss kvar. Vi hoppas Ni ställer upp för oss och hjälper oss att hålla oss kvar i div 5 även nästa år.