Romelanda UF

Referat

Referat: Kareby IS - Romelanda UF

Ny publikfest
Ta en kyligt höstkväll, det är blåsigt på gränsen till storm, regnet ligger i luften. Åk runt till landets alla fotbollsplaner och kolla in fotbollsmatcher från div 2 till div 7. På 99% av dessa matcher står det förmodligen en liten klunga med "gubbar" på 10-20 st människor och tjötar och tittar på matchen.

Åk till Kareby Hed och där finns dessa som tillhör dom övriga 1%. Det kommer nästan 250 personer denna fredagskväll till Kareby Hed för att titta på fotboll, ha kul, känna gemenskap och glädje i denna klubben. Helt magisk känsla. "Byns" lokala butik Kareby Livs bjuder på godisregn till barnen, internamatch för smålagen. Och detta i ösande regn, 12 graders värme och vindbyar upp mot 20 m/s.

Matchen då... ja vi trodde kanske vi skulle möta ett Romelanda som hade lagt av för säsongen, men det var snarare det motsatta. Det kändes som dom ville sätta "småpojkarna" från Kareby på plats denna kvällen. RUF startade matchen mycket bra och radar upp halvchanser mot vårat mål med sitt raka spel. Vi försöker rulla boll och spela vårt spel och kommer in i matchen mer och mer. Efter 45 minuter så är det lika 0-0 och en väldigt jämn match.

Vi går ut i andra med blodad tand, men en chocköppning av Romelanda, kommer fram på våran högerkant i minut 48 och ett långt inlägg på bortre träffar deras spelare och 0-1. Vi deppar inte ihop direkt utan i minut 52 får vi ett inkast ned till Lucas som vänder upp med sin ytterback och lägger in till Backe och klockrent i bortre 1-1. Efter detta är det nervöst och lite böljande, Romelanda spelarna börjar bli lite frustrerade och vill trycka in vinnarmålet. Det är då vi tar chansen. En (återigen) livsfarlig Romelanda hörna som vi rensar undan, Backe fånga upp på mittplan, lägger direkt till Oliver som kommer lite snett ensam mot målvakt och PANG 2-1 i minut 86. Trots att det blir närmare 4 minuters tilläggstid så lyckas vi hålla detta. Full glädje och serien lever in i sista serieomgång.

Lördag 14 oktober spelar vi våran sista seriematch för säsongen borta mot Vardar kl. 16:15 på Generatorsplan Hisingen. Packa bilen och kom ned och stötta oss.