Kareby IS

Referat

Referat: Surte IS FK - Kareby IS

Älvderby
Dags för nytt älvderby. Denna gången mot Surte på ett solfylld Surte IP. Och första gräsmatchen på en fin men lite hård gräsmatta. För dagen ett skadesjutet Kareby där flera tongivande spelare saknas och en del tillbaka direkt efter sjukdom eller skada. Kanske inte dom bästa förutsättningarna för att möte entt spelskickligt Surte med mycket rutin och kunskap. Trots det startar vi matchen bra och dom första 20 minuterna är Kareby kanske snäppet bättre än Surte med. Efter 18 minuter bär det även frukt då vi efter bra press vinner vi bollen högt upp på deras planhalva och Jia kan lägga in ett fint instick på Harry som gör 1-0.
Efter detta så har vi problem i stort sett resten av matchen. Surte håller i bollen rullar runt och vi jagar mest runt och har några omställningar då och då.
Trots det håller vi stången rätt bra och inga egentliga jättechanser till Surte före dom får en hörna i minut 52 som vi borde få bort lite bättre, Men 1-1. Efter det fortsatt press från Surte utan att det skapas något större. Tyvärr blir avslutningen som det tiigare har varit för oss. Vi tappar ledning och går ned oss lite. I matchminut 67 har vi i stort sätt öppet mål, men skjuter över och 2 minuter efteråt har 2 Surtespelare lekstuga med oss i vårt straffområden. 2-1 Surte... Lite småchanser efter detta men Surte konstrollerar matchen och i sista minuten kan dom även rulla i 3-1 då vi försöker flytta upp.