Kode IF

Referat

Referat: Kareby IS - Kode IF

Derbydags
Det hetaste derbyt du kan tänka dig kanske? Klubbarna har en historia tillsammans både som föreningar och en hel del spelare och ledare. F.eks är jo båda målvakterna, Fredrik och Niklas (som stod 2.halvek för Kode igår) uppväxta på samma gata i Kareby. Flera av killarna och ledarna i Kareby har varit väldigt delaktiga i Kodes ungdomsverksamhet i tidigare år. Många är gamla klasskamrater och dom flesta känner varandra. Och klubbarna har under ett flertal år haft ett samarbetsavtal klubbarna emellan på ungdomssidan. Med andro ord välkända ansikten och trevligt "förmöte" men derby är derby och känslor är känslor när väl domaren blåser igång.

Och övriga förutsättningar går väl inte att bli bättre. Strålande väder, en ny lite läktare, en publik som "väller" in på Kareby Hed. Undrar om en fotbollsmatch i Kungälv har haft större publik någon gång. När det kontrollräknas en andra gång under 2. halvlek räknar man 430 personer innanför staketen.

Matchen då.... jo Kareby, som nog får räknas till underdogen här, tar tag i taktpinnen direkt och för matchen medans Kode mest försöker lägga långa bollar på sin vassa anfallare utan direkt någon stor lycka. Stort bollinnehav Kareby och våg efter våg framöver dock utan att kanske skapa dom riktigt hyperfarliga lägen förutom i spelminut 6 där Backe får till ett fint skott som smeker in i borte hörnet. Tyvärr når bollen går bollen på ramverket på hjulet och domaren väljer att inte blåsa mål. Detta är något som tillverkarna av mål kanske skall fundera på i framtiden då det alltid är en fråga om bollen är inne eller inte. Väl det kanske inte gjorde så mycket för i matchminut 26 kommer en fin upprullning på vänsterkanten. Backe spelar Victor, Victor går ned på kortlinjen och spelar Backe snett inåt bakåt, och PANG 1-0 hemmalaget. OCh skall man döma av jublet verkar dom flesta av dom 430 i publiken vara Karebypublik.

Resultatet står kvar till halvlek. I början av andra så får Kode lite luft under vingarna och försöker spela lite mer boll och skapa någon form av tryck på Kareby, men det dröjer inte många minuter innan Kareby återtar speföringen och matchbilden ser likadan ut som större delen av första halvlek. Och resultatet kommer , i matchminut 64 ett fint instick till Harry ned på kortlinjen och som "gubben i lådan" dyker Robban upp och nickar in 2-0. Och att det är rättvist är väl ingen tvekan. Åter igen jubel på läktaren och Ultrasgänget bakom Kodes mål i extas. Efter en frilägesutvisning i matchminut 73 så är väl matchen mer eller mindre avgjord. KAreby kan göra både 3, 4 och 5 mål innan Erik efter ett 2-0 läge där Backe snällt lämnar över bollen till Erik som får sätta 3-0 och sista spiken.

Avslutning på en fin kväll på Kareby Hed, för första gången i historien vinner Kareby en match i div 5 eller högre och sången i omklädningsrummet ekar hela vägen till Kode. Vi passar på att tacka publiken och Ultras för en helt magnifik kväll och ett underbart stöd. Utan Er hade vi aldrig värit där vi är idag.