Kareby IS

Referat

Götaholms BK - Kareby IS Referat

Seriepremiär

Äntlingen seriepremiär. Bortamatch mot nykomling Götaholms BK. Förra årets vinnare i 6C och vinnare av Gothia Cup U18. Tillika årets WWWK lag. Vår uppladdning var en hemmamatch mot Ytterby IS, medans Götaholm har varit 1 vecka på träningsläger i Italien och sparrat mot Serie A klubbarnas U19 lag. Och Götaholm ses även som en av årets seriefavoriter trots sina unga spelare. Götaholm har nog seriens yngsta medelålder.. Matchen börjar i ett högt tempo där vi försöker spela oss ur, men Götaholm ligger högt och pressar och stör oss i uppspelet. Dom lyckas även bra med detta och efter 13 minuter så lyckas dom spela in en boll i vårat straffområde där vi inte är vakna och 1-0 ett faktum.
Götaholm fortstätter stressa och pressa oss, men efter 30 minuter blixtrar vi till, sätter hårt press och lyckas stänga deras utspel där Emil får bollen och passar in den till Oliver som inte missar. 1-1.
Götaholm kommer med en snabb replik, bryter ett av våra uppspel och där vi tappar markering på bortre och 2-1.
Samma sak händer i minut 38, denna gången bryter Harry ett uppspel från Götaholm går fram och gör 2-2.
Precis innan halvelk får Götaholm en straff och sätter 3-2. Ett rättviskt resultat efter första halvlek.

Om Göteholm var det bättre laget i första halvlek så är Kareby absolut bättre i andra halvlek, vi är bättre på tårna, får till mer och fler spelsekvenser och i takt med att snön börjar falla mer och mer så övertar vi spelet. I 67 minuten så fångar Ola upp en boll i straffområdet efter en hörna och klinkar in 3-3 med en härlig vänsterdoja. Vi rullar sedan upp flera fina anfall och bl.a. ett friläge för Elias så väntar nog alla på att Kareby skall sätt spiken. Oturligt nog så får Götaholm ytterligare en straff i 84 minuten och gör istället 4-3. Inte alltid fotbollen är rättvis.
Vi tar med oss stundtals fint spel och 3 mål och laddar om för hemmapremiär 14 april mot Kärra.