Referat: Sandviken AIK - KS Bandy

Kvartsfinal 2: Sandvikens AIK - KS bandy 2024-02-28

KS nära att skrälla mot Sandviken efter riktigt bra första halvlek.

På lördagseftermiddagen var det dags för kvartsfinal 2 mellan KS bandy och Sandviken.
KS inledde bra och efter fem minuter skapade KS en högerhörna, Emmie Forsberg slog in bollen till Evelina Sköld som var tillbaka i laget efter sin avstängning och Evelina gav KS ledning med ett riktigt fint hörnmål. SAIK ägde mest boll men kom inte till några direkt farliga avslut mot KS som spelade ett kompakt och bra försvarsspel. Efter 19 minuter skapar KS ytterligare en högerhörna och Evelina Sköld får återigen på en fin träff som Ellen Ramberg räddar men på returen håller sig Klara Fischer framme och kan slå in bollen i mål och plötsligt så ledde KS bandy med 0-2. SAIK var skakat och tog en tidig time-out. Efter time-outen så fortsatte match på ett liknande sätt KS försvarade sig bra och kunde trots SAIKs spelövertag hålla i bollen ibland och få lite andrum. Framförallt var det kaptenen i KS Erica Johnsson som visade vägen både defensivt och offensivt. Efter 41 minuter så hade Tilda Ström ett avslut i stolpen men i övrigt hade Sandviken få riktigt farliga chanser. I minut 43 så gör Wilda Ejderfalk en riktigt fin prestation då hon först dribblar bort några SAIK tjejer innan hon serverar en riktig smörpassning fram till Felica Larsson på vänsterkanten som åker sig fri och kan raka in bollen till ledning 0-3 för KS. Resultatet stod sig halvleken ut och KS kunde gå till halvtidsvila med en tremålsledning.

I andra halvlek så började SAIK komma till lite farligare lägen men det dröjde ända till minut 59 innan Tilda ström kunde reducera till 1-3 efter en soloprestation. Bara fyra minuter senare reducerade SAIK igen på en högerhörna genom Emelie Åkerlund. Därefter tar SAIK över mer och mer och erövrar boll högre upp i banan och sätter KS under press. I minut 73 kan Linnéa Parling kvittera när hon blir fri på ett lyft, det såg dock ut som misstänkt offside men domaren friade. Därefter vaknade Tilda ström till och utökade ledningen två gånger om helt på egen hand fram till 5-3. KS fick sedan lite ordning på spelet igen men SAIK kunde fastställa slutresultatet till 6-3 på en vänsterhörna genom Linnéa Parling. Därmed är Sandviken vidare till semifinal och säsongen är över för KS bandys del.

KS kan dock var stolta över sin insats denna eftermiddag då tjejerna gjorde en riktigt bra insats och hade ledningen med 0-3 efter 60 spelade minuter och hade det inte varit för Tilda Ström så kunde KS mycket väl tvingat fram en tredje avgörande match. En bra säsongavslutning av KS bandy!