Referat

Referat: KS Bandy - Mölndal Bandy

Referat KS bandy – Mölndal 2024-02-21

Mölndal vann på övertid.

KS bandy tog emot Mölndal i Ale arena på onsdagskvällen i en match som på förhand förväntades bli jämn. Matchen inleddes också jämnt och inget av laget hade något direkt övertag men efter 19 minuter så får Mölndal en tveksam straff som Victoria Bergström kan göra 0-1 på. Spelet är fortsatt jämnt och efter 27 minuter få KS en vänsterhörna där Felicia Larsson får på en träff och kan kvittera till 1-1 vilket stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek slarvar KS och bjuder Mölndal på en vänsterhörna och efter flera returer lyckas till slut Emma Carlzon ge Mölndal ledningen med 1-2. Sedan känns det som att Mölndal spelar lite mer defensivt och KS skapar lite mer chanser. I minut 70 så kommer till slut kvitteringen och det är åter igen Felicia Larsson som gör mål för KS, denna gång genom en fin soloprestation. Matchen står sedan och väger och i minut 77 drar Evelina Sköld på sig ett matchstraff vilket gör att KS får spela resten av matchen med en tjej mindre. Några minuter från slutet är Mölndal nära att avgöra på ett friläge men avslutet går utanför. Mot slutet blir det lite stressigt i KS när Mölndal ligger på högt och stressar. I matchminut 90 så krockar två KS spelare olyckligt och Tilda Andersson i Mölndal blir fri och kan avgöra matchen. Matchen slutar med vinst för Mölndal 2-3. En jämn match som lika gärna kunde slutat med en KS seger men tyvärr för KS del så var det Mölndal som vann denna gång. Nu återstår endast en match i serien när KS tar emot serieledarna Villa Lidköping hemma på lördag.