Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Referat KS bandy - Villa Lidköping BK 2024-02-25

KS bandy förlorade mot Villa i serieavslutningen.

KS bandy tog emot Villa i säsongens sista elitseriematch hemma på Skarpe Nord på lördagen.
Villa var ju såklart stora favoriter och redan klara seriesegrare. KS inledde dock matchen med bra och såg till att Villa inte kom till så många farliga målchanser. Det dröjde till matchminut 13 innan Lisa Östman kunde ge Villa ledningen med 0-1, och när första halvlek var slut stod det 0-5 till Villa.

När spelarna klev ut på isen i andra halvlek hade det börjat regna och isen var lite mer svårspelad.
Villa gjorde ganska snabbt två mål på hörnor och sedan ytterligare två mål fram till 0-9 innan KS tog en time-out och snackade ihop sig. Time-outen gav resultat och KS fick återigen bättre ordning på sitt försvarsspel. Villa stressade dock KS tjejerna högt upp i banan vilket gjorde det svårt att få till något organiserat spel. I matchminut 84 och ställningen 0-11 så svarade Maja Tönsgård för matchens höjdpunkt då hon från ganska långt håll ute på vänsterkanten fick på ett riktigt fint skott upp i nättaket och kunde spräcka Villas nolla med sitt första elitseriemål.
Matchen slutade till slut 1-12.

Därmed är årets elitserie färdigspelad för KS del och nu väntar kvartsfinal. För KS del blir det något överraskande Sandvikens AIKs som står för motståndet då Villa valde Mölndal och Västerås valde Rättvik. Gissar att Villa ville vara säkra på att få spela inomhus.
Första matchen spelas hemma redan på onsdag, då hoppas vi på stor publikuppslutning!