Referat

Referat: Västerås SK Bandy - KS Bandy

Västerås - KS bandy 2024-02-03

Tidigt på lördagsmorgonen åkte KS bandy ABB arena för att möta tvåan i elitserien Västerås.
KS kom till spel med endast en avbytare och utan tränaren Anton Carlström som också blivit sjuk. Dessutom godkände inte domaren att KS spelade i sitt ordinarie vita bortaställ då de ansåg att det var för likt Västerås. KS fick istället spela i lånade röda tröjor.
KS inledde matchen bra och spelade runt och höll bollen bra inom laget. Efter drygt tio minuter slog Moa Ellefsen en fin lyftning fram till Klara Fischer som tog ner den fint och blir nästan fri men blir fasthållen när hon skall försöka avsluta. KS håller uppe spelet bra i första kvarten sen börjar VSK skapa mer och mer chanser. Efter 19 minuter tar VSK ledningen när Edit Ljung slår in en hörnretur. Bara tre minuter senare ökar VSK på till 2-0 på ett riktigt fint anfall genom Linda Lohivina. KS kämpar på bra men i slutet av halvleken rinner det iväg till 6-0 vilket blir halvtidsresultatet.

I andra halvlek kommer KS inte upp i den nivå de hade i inledningen av matchen utan VSK har full kontroll på matchen och målen trillar in med jämna mellanrum och matchen slutar till slut 14-0 till Västerås.
KS försöker att hålla i bollen och skapa ett eget spel vilket de stundtals gör bra men med endast en avbytare så är det svårt för tjejerna att orka hela matchen. Västerås är det bättre laget och vinner rättvist idag.