Referat

Referat: Sunvära SK - KS Bandy

Sunvära SK - KS bandy 2024-01-13

Seger för KS i viktiga matchen mot Sunvära!

Sjöaremossen bjöd på fint bandyväder med några plusgrader och solsken inför denna viktiga match för KS bandy mot Sunvära SK. KS bandy började klart bäst och kom i anfall efter anfall. Efter sex minuter får Emmie Forsberg ett bra läge men Stina Ysing i Sunvära lyckas avvärja i sista sekunden.
Ett par minuter senare tar Emma Kronberg ett varv på Sunväras planhalva innan hon sätter fart och avancerar in i straffområdet och skjuter snyggt 0-1 till KS mellan benen på Almira Podkorytova i Sunväras mål. Knappt hann spelet komma igång efter målet innan det var dags för KS att öka på till 0-2, det genom en fin soloprestation av Moa Ellefsen som åkte igenom hela Sunväras lag och snyggt satte bollen i mål. Moas först mål i KS tröjan! Sunvära tog time-out direkt efter målet men KS fortsatte ha kommandot med fint spel och skapade flera riktigt fina chanser. Efter 32 minuter når Wilda Ejderfalk Felicia Larsson med en riktigt fin passning och Felicia Larsson åker sig fri men avslutet går utanför. Första halvlek slutar med ledning 0-2 till KS.

I andra halvlek jämnas spelet ut något och Sunvära tillåts skapa några chanser men det är fortfarande KS som skapar mest vassa chanser. I minut 67 kastar Elena Schulz ut bollen till Felica Larsson på vänsterkanten och Felicia tar fart och dansar igenom hela Sunvära och kan snyggt raka in bollen bakom Almira Podkorytova till 0-3. Felicias första Elitseriemål för KS (Hon har gjort ett i Svenska cupen tidigare). Detta gav KS lite arbetsro fram tills att Sunvära kunde reducera på en hörnvariant genom Julia åkerberg. KS har även ett par chanser genom Moa och Emmie som kunde reducerat i straff men domaren valde att fria. I matchens sista minut lyckas Fanny Petersson styra in en ytterligare reducering till 2-3, men det var det sista som hände i matchen och KS vinner rättvist!
En match där KS bjöd på riktigt fint spel i första halvlek och det är fler spelare som kommer till fina lägen och avslut vilket gör det svårare för motståndarna. Emma Kronberg bidrar mycket med sitt rejäla spel men idag var det många spelare bidrog till det fina spelet. I andra halvlek känns det som att det blir lite nerver och KS bjuder in Sunvära i matchen men vinner till slut helt rättvist.
En viktig seger för tjejerna i KS som nu kliver förbi Sunvära i tabellen upp till 8:e plats!