Referat

Referat: IFK Rättvik - KS Bandy

IFK Rättvik - KS bandy 2024-01-06

Det ville sig inte för KS bandy mot Rättvik.

KS bandy började bra i den viktiga bortamatchen mot Rättvik och efter 4 minuter gör Erica Johnsson 0-1 till KS på ett frislag ganska långt utifrån då bollen går in i målvaktens bortre gavel. Det känns som att KS har ett litet spelövertag och efter 15 minuter får KS en straff då en Rättvikspelare hoppar och får bollen i hjälmen. Evelina Sköld får förnyat förtroende från straffpunkten men Sanna Kaptens i Rättviks mål Räddar. Efter 20 minuter så har Rättvik ett inslag nere vid hörnflaggan som slås in mot målet och Stina Köppler lyckas på något sätt styra in bollen till 1-1. Fem minuter senare får KS ett liknande läge och Felica Larsson lyfter in bollen i straffområdet där Klara Fischer håller sig framme och styr snyggt in bollen till 1-2. Resultatet står sig halvleken ut och känslan var att KS hade gjort en bra halvlek.

Bara två minuter in i andra halvlek får KS ett gyllene läge att utöka sin ledning när Felicia Larsson gör en fin uppåkning och frispelar Klara Fischer men bollen ville inte in. I nästa anfall är det istället Rättviks Anna Angantyr som frispelar Tilda Berg som kan kvittera till 2-2. Spelet väger över lite till Rättviks fördel efter målet men det är en fortsatt jämn match. I minut 62 har KS ett anfall men efter en slarvig passning kan Rättvik bryta och gå till anfall där Hanna Spjut kan ge Rättvik ledningen för första gången i matchen. Efter målet så är det KS som skapar mest och man har flera bra lägen men bollen ville helt enkelt inte in. KS ändrar om lite i laget i slutminuterna och kan störa Rättvik lite mer men matchen slutar med seger 3-2 till Rättvik.

En sur förlust för KS som hade varit värda segern i denna match. Tyvärr sätter tjejerna varandra i svåra lägen ibland när de vänder hem onödigt mycket istället för att gå framåt och söka hörnor eller frislag på offensiv planhalva. I anfallsspelet finns dock positiva tendenser då man börjar hitta varandra bättre med avgörande passningar men det är effektiviteten på avsluten som gör att man inte vinner denna match. Tjejerna får ta med sig de positiva grejerna från denna match och se till ladda om för på lördag möter man Sunvära borta, då är det dags för två poäng!