Referat

Referat: KS Bandy - Skirö AIK

KS bandy – Skirö AIK 2023-12-30

Årets sista match för KS bandy spelades på lördagen hemma mot Skirö AIK.
Skirö började klart bäst med högt temp men KS tjejerna jobbade på bra i styrningen och hemjobbet. Efter 6 minuter så får Skirö straff då Emma Drott rivs ner i straffområdet, en straff som Astrid Widlert sätter säkert och Skirö tar ledningen med 0-1. Skirö förstsätter att föra spelet men KS tjejerna jobbar hårt i defensiven och börjar styrningen ganska högt upp i banan och lyckas avvärja de flesta anfallsförsöken. I den 26:e matchminuten så får Skirö sin andra straff för dagen då Moa Ellefsen får bollen i hjälmen när Skirö lyfter in en boll i straffområdet. Astrid Widlert sätter även denna straff fram till 0-2. Fyra minuter senare kommer ett lyft som rinner igenom hela KS försvaret och Emma Drott blir helt fri och kan öka på till 0-3. Strax efter har Moa Ellefsen ett skott i ribban för KS del men innan halvleken är slut lyckas Skirö öka på till 0-4 efter hörna när KS inte lyckas rensa bort bollen ordentligt.

I andra halvlek så gör Elena Schulz en fin räddning på ett skott från Skirö men Hilda Persson håller sig framme och petar in returen till 0-5. Skirö ökar sen till 0-6 på ytterligare en retur efter ett frislag.
Andra halvlek präglas av lite mer oorganiserat spel från båda lagen men Skirö är vassare i sina avslut och kan gå ifrån till 0-9 innan matchen är slut.

KS stod emot bra i första halvlek men orkade inte riktigt hålla ihop det i andra. När KS tjejerna orkar med jobbet i defensiven så gör man det bra men man har svårt att skapa något framåt. Skirö är ett jämnare lag och vinner rättvist.