Referat

Referat: Mölndal Bandy - KS Bandy

Mölndal - KS bandy 2023-12-26

Bollen ville inte in för KS bandy på Annandagen.

Idag var det dags för klassiskt annandagsderby när Mölndal bandy tog emot KS bandy i sin nya fina arena. Matchen hann knappt börja innan Wilda Ejderfalk olyckligt fick bollen på sig efter att ha tappat skäret i det egna straffområdet och domaren blåste straff. En straff som Victoria Bergström kunde skjuta i mål bakom Elena Schulz som vaktade KS målet för dagen. Inte så långt senare fick Mölndal ett frislag på mittplan som man lyfte in mot straffområdet och bollen rann igenom hela KS försvaret fram till en fristående Astrid Johansson som inte gjorde något misstag utan ökade på till 2-0 för Mölndal. KS försökte störa Mölndal lite höger upp i banan än vanligt men Mölndal var trygga i sin speluppbyggnad i början av matchen och hade ett litet övertag. KS arbetade sig dock in i matchen och skapade mer och mer ju längre halvleken led. Efter 34 minuter så når Elena Schulz Emma Kronberg med ett långt utkast efter en Mölndalshörna och Emma trampar runt på vänsterkanten och bryter in och får till ett avslut som en Mölndalsspelare räddar på mållinjen. Emma Kronberg gör det väldigt bra på sin liberoposition ser till att inte Mölndals lyft går fram. 2-0 stod sig halvleken ut med känslan att det var KS som hade övertaget i slutet av halvleken.

I andra halvlek tog KS över spelet totalt, de stressade Mölndalsspelarna högt upp i banan och bröt många gånger högt i banan och kunde skapa fina lägen på sina omställningar. Redan tre minuter in i halvleken stressar KS Mölndal till ett misstag och Hanna Björkestam når Klara Fischer med en fin passning men Klara rivs ner av Olivia Gransing i Mölndalsmålet när hon skall lägga in bollen. Olivia revanscherar sig dock direkt när hon gör en fin rädding på Wilda Ejderfalks straff. KS fortsätter dock att skapa lägen och efter 49 minuter så har Erika Johnsson ett avslut i ribban, några minuter senare tar Mölndal en time-out. KS behåller dock initiativet och fortsätter att stressa högt och skapa massvis med lägen men bollen vill inte in. Domaren tillåter i mina ögon alldeles för mycket slag från Mölndals sida vilket gör att de ofta kan störa KS spelarna i avgörande lägen. Mölndal får slå bort bollen i panik och har endast ett par chanser i andra halvleken medan KS forsätter skapa lägen. Mot slutet av matchen var det flera våldsamma slag från Mölndals spelare när de kämpade för att avvärja KS anfall och det kändes som det kunde blivit mer än 10 minuters utvisning i ett par lägen. I matchminut 89 så får Wilda Ejderfalk med sig en straff när hon tar sig in i straffområdet med en fin prestation. Evelina Sköld kliver fram och sätter den lågt vid Olivia Gransings högra stolpe och KS hade reducerat till 2-1. Mölndal lyckades dock hålla undan och avgå med segern denna gång.

En match där resultatet verkligen inte speglar matchbilden, efter en ganska jämn första halvlek så dominerade KS andra halvlek totalt och skappar massvis med chanser men lyckas tyvärr inte få in bollen. Det blir svårt för KS att ta sig igenom Mölndals försvar när domaren tillåter alldeles för mycket slag. Emma Kronberg gör en riktigt bra match men det var många KS spelare som gjorde bra prestationer idag. En bra match av KS trots förlusten! Vi får hoppas att bollen vill in nästa match då KS tar emot Skirö hemma i Ale Arena den 30/12.