Referat

Referat: KS Bandy - Uppsala BoIS

KS bandy – Uppsala BOIS 2023-12-16

Ett fall framåt för KS bandy trots förlust.

KS hade gjort lite ommöbleringar i laget från förra matchen och statade matchen bra med många delaktiga spelare och hade till och med ett litet spelövertag. Uppsala visade sig dock vara oerhört effektiva på att utnyttja sina lägen och har några spelare med riktigt bra fart på skridskorna.
Efter 6 minuter får Uppsalas Tora Uebel lite för mycket utrymme och kan göra 0-1 på en fin soloprestation. Spelet är sedan ganska jämnt men Uppsala har en hörna i stolpen innan Ida Sundell med en fin passning hitta Tora Uebel igen på vänsterkanten och hon kan öka till 0-2 till Uppsala. Efter 19 minuter kommer en olycklig period för KS del och Uppsala gör fyra mål på 8 minuter.
KS jobbar sig sedan tillbaka in i matchen i slutet av halvleken och 1:a halvlek slutar 0-6.

Precis i början av andra halvlek gör Elena Schulz en fin räddning när en Uppsalatjej kommer fri.
Inte långt senare så ökar Josefin Jarstad på Uppsalas ledning till 0-7 med ett bra skott som är otagbart för Elena i KS målet. I minut 53 gör Tora Uebel en fin soloprestation när hon på egen hand trampar runt på vänsterkanten och gör 0-8. KS spelar dock bättre i andra halvlek och skapar flera bra lägen. I minut 71 Trampar Emma Kronberg upp på vänsterkanten och kliver in i mitten och får på ett fint högerskott och kan äntligen spräcka nollan för KS del till 1-7. KS fortsätter att skapa chanser och i minut 78 frispelar Wilda Ejderfalk Erica Johnsson men Tova Anfält i Uppsalamålet räddar. Efter 82 minuter så snor Alva Hildesson på egen hand bollen av en Uppsalaspelare strax utanför straffområdet och dribblar in mot mål och kan reducera till 2-8. Ett mål som var Alva Hildessons första elitseriemål. Detta blev matchen sista mål och den slutar alltså med förlust 2-8 för KS del.

Ett slutresultat som inte speglar matchen. Uppsala var effektivare och tog tillvara på sina omställningslägen men för KS del var det ett fall framåt från de senaste matcherna och i andra halvlek spelar man 2-2 med mersmak. Det finns en hel del bra saker för KS att ta med sig från denna match, kan de fortsätta på detta sätt så kan det bli en spännande match mot Mölndal på annandagen i deras nya fina hall.

Passa även på att kolla Gert Holmér grymma bilder från matchen!