Referat

Referat: Skirö AIK - KS Bandy

Referat Skirö AIK - KS bandy 2023-12-13

KS bandy åkte till Vetlanda för att möta Skirö på luciakvällen, Skirö har inlett serien väldigt bra.
KS hängde med bra i inledningen på matchen men drog på sig en straff redan efter dryga 3 minuter. Hanna Liw som vaktade KS målet gör en riktigt fin räddning på straffen men tyvärr är Skirö först framme på returen och kan göra 1-0 genom Hilda Persson. Skirö har klart mest boll men KS gör det bra och håller dom på utsidan fram till att Skirö gör 2-0 i den 18:e minuten. Sedan blir det tyvärr lite ”proppen ur” för Skirös del som på kort tid går ifrån till 5-0 med flera riktigt fina mål.
KS tar time-out för att försöka få ordning på spelet men nästan direkt efter avbrottet så kan Skirö öka på sin ledning till 6-0. Därefter får KS stopp på Skirös offensiv och kan komma upp i några enstaka anfall men utan att skapa någon riktig farlighet. 6-0 står sig halvleken ut.

Skirö börjar bra i andra och skapar ett flertal lägen innan de kan öka på till 7-0 genom Ella Oskarsson i matchminut 48. Sedan dröjer det bara ett par minuter innan Ella Oskarson kan öka på Skirös ledning ännu än gång. KS håller sedan uppe spelet bättre en period fram tills att Skirös Emma Ek lägger en riktig smörpassning fram till Amanda Ramborgh som blir helt fri och kan göra 9-0. Sedan lossnar det ordentligt för Skirö igen och det rinner iväg på slutet till hela 14-0.
Skirö var det klart bättre laget och KS får ladda om då de har nästa match redan på lördag då man tar emot Uppsala hemma i Ale Arena.