Referat: KS Bandy - IFK Rättvik

KS bandy – IFK Rättvik 2023-12-02

Förlust mot Rättvik trots KS upphämtning.

KS bandy tog på lördagen emot nykomlingen IFK Rättvik i hemma i Ale Arena. Rättvik som börjat bra i årets elitserie hade en strulig resa hit då busschauffören körde vilse in på småvägar men dom hann fram till matchstart.
I matchens första situation fick Rättvik en hörna som Rättviks Tilda Berg satte och direkt blev det Rättvik som fick kommandot. Bara några minuter senare får Rättvik åter en hörna, denna gången från höger och även denna går i mål när Agnes Sundell gör 0-2. Tuff start för KS som inte riktigt fick till något spel i början av matchen. Efter 10 minuter skapar KS dock en vänsterhörna och Emmie Forsberg lägger in den till Wilda Ejderfalk som får på en riktigt fin träff upp nättaket och KS kan reducera till 1-2. KS jobbar sig in lite mer i matchen men Rättvik har många skridskostarka spelare och bra fart i sitt spel och har övertaget i spelet.
Efter 23 minuter bryter Rättvik en KS passning och kan på omställningen öka på sin ledning till 1-3 genom Melinda Altberg. Rättvik forstätter föra spelet och ökar på ledningen ytterligare till 1-4 genom Maja Wikman efter ett riktigt fint anfall. Efter målet tar KS timeout för att prata ihop sig och gör lite omflyttningar i laget. Rättvik har fortsatt bra fart i sina uppspel men i 41:a minuten kastar Elena Schulz ut bollen till Emma Kronberg som efter en fin uppåkning tar sig hela vägen in i straffområdet och blir neddragen av en Rättvikspelare en solklar straff som domaren dock inte blåser för… KS blir snuvade på en straff! Första halvlek slutar 1-4 med ett övertag för Rättvik.

KS hade uppenbarligen snackat ihop sig i pausen och kom ut som ett nytt lag i anda halvlek.
Nu var det KS som hade bäst fart på skridskorna och de stressade Rättvik betydligt högre upp än vad man gjorde i första halvlek. I minut 55 står Emma Konberg igen för en finuppåkning och får med sig ett frislag strax utanför straffområdet. Felicia Larsson petar bollen till Emma som sätter bollen i mål fram till 2-4. I minut 59 lönar sig den högre pressen när KS bryter ett Rättvikanfall högt upp i banan. Emmie Forsberg får tag i bollen och accelererar ifrån motståndarna och gör på egen hand 3-4 med ett fint avslut. Nu var det Rättviks tur att ta timeout när KS hade ett bra momentum i matchen. KS fortsätter dock vara det bättre laget i andra halvlek. I minut 66 gör Elena Schulz i KS målet en riktigt fin räddning när hon avvärjer ett friläge för Rättvik. KS fortsätter stressa Rättvik högt upp i banan vilket lönar sig då man återigen får ett frislag strax utanför straffområdet. Denna gång petar Felicia Larsson bollen till Wilda Ejderfalk som får på en fin träff och kan kvittera till 4-4, och KS var tillbaka i matchen.
Elena står för flera riktigt fina räddningar i slutet av matchen på de lägen som Rättvik skapar. KS ligger på för att ta ledningen men det känns som dom inte riktigt har domarna med sig när Emmie Forsberg frispelar Klara Fischer och domaren blåser felaktigt av för offside. I minut 87 gör KS inte jobbet ordentligt utan Hanna Spjut kan åka igenom hela KS lag efter en fin soloprestation och ge Rättvik ledningen med 4-5. I samband med målet Blir Elena Schulz skadad och Hanna Liw får hoppa in i KS målet. KS jagar en kvittering men istället kan Rättvik fastställa slutresultatet till 4-6 genom Lina Angantyr.
KS gav Rättvik lite för mycket spelutrymme i första halvlek vilket straffade sig men i andra halvek när man flyttade upp positionerna och stressade Rättvik tog man över spelet. Emmie Forsberg som flyttade upp på topp efter KS timeout visade vägen med sitt fina jobb i styrspelet, extra plus även till Emma Kronberg och Elena Schulz anda halvlek där hon stod för flera fina räddningar.
En sur förlust för KS som var värda minst en poäng i denna match.