Referat: Sandvikens AIK Bandy - KS Bandy

Sandviken – KS bandy 2023-11-25

Idag var det dags för KS bandy att möta topplaget Sandviken på bortaplan i Göransson Arena.
Ett Sandviken som i år utmanar både Villa och Västerås i toppen av serien.
Redan i den fjärde minuten så tar Sandviken ledningen med 1-0 när Linnéa Parling slår in en hörnretur. KS spelar dock ett bra försvarsspel och tvingar ut Sandviken på kanterna vilket visar sig genom att Sandviken skapar många hörnor. 2-0 kommer också på en hörna efter 8 minuter när Emma Ahlander får på en riktig kanonträff. KS försätter att jobba bra i defensiven och Sandviken skapar inte speciellt många chanser och på de få chanser de skapar gör Elena Schulz i KS målet några fina räddningar. Precis innan halvlek så kan dock Sandviken utöka till 3-0 genom Emma Ahlander när de utnyttjar ett misstag i KS uppspel. En bra första halvlek som KS definitivt skall vara nöjda med.

Andra halvlek börjar tyvärr på sämsta möjliga sätt och Sandviken gör tre mål på tre minuter fram till 6-0. KS tar time-out och pratar ihop sig och efter det blir det bättre ordning på spelet igen. Sandviken stressar KS högt upp i deras uppspel vilket gör det svårt för KS att få till något eget bra spel, men KS skapar trots allt några chanser framåt. Mot slutet av matchen rinner det iväg lite och Sandviken kan öka till 10-0 vilket också blir slutresultatet.
Det blir lite onödigt stora siffror men KS får ta med sig det bra försvarsspelet från första halvlek.