Referat

Referat: KS Bandy - Sunvära SK

Referat KS bandy – Sunvära SK 2023-11-15

KS klarade bara oavgjort mot Sunvära.

Onsdagskväll och viktig match hemma mot Sunvära för tjejerna i KS bandy. KS tjejerna verkade taggade och startade med ett högt tempo och redan efter 4 minuter tar KS ledningen med 1-0 när Wilda Ejderfalk frispelar Wilma Skoglund Olsson som säkert kan göra säsongens första Elitseriemål för KS. KS fortsätter i bra tempo och kontrollerar spelet. Efter 12 minuter så skapar KS en högerhörna och kan öka på till 2-0 på riktigt fin variant där Emma Kronberg till slut kan sätta bollen i mål. KS fortsätter att trumma på och skapar ett antal riktigt fina lägen.
i minut 24 så bjuder KS Sunvära på ett friläge när man missförstår varandra i backlinjen och en passning friställer Agnes Backman i Sunvära som enkelt kan reducera till 2-1.
Efter målet så tappar KS lite av det fina spelet och tempot man hade i inledningen men fortsätter ändå att vara spelförande.
Strax före halvlek har Sunvära en spelare utvisad men KS missar i styrspelet och Julia Åkerberg kommer fram i skottläge och får på ett bra skott som letar sig in i den bortre burgaveln bakom Felicia Kullberg i KS målet. Första halvlek slutar 2-2 trots att KS dominerat spelbilden totalt.

KS börjar bra även i andra halvlek och skapar flera bra lägen, men efter 57 minuter så är det Sunvära som erövrar bollen när de stressar KS på egen planhalva och Julia Åkerberg kan skjuta Sunvära till ledning 2-3 med ett fint skott. Efter 66 minuter så trampar Angelica Svensson i KS upp på vänsterkanten efter en Sunvärahörna och hittar fram till Wilda Ejderfalk med en fin passning och Wilda kan kvittera till 3-3 med ett riktigt fint skott. Här känns det som KS har momentum i matchen och inte långt senare så driver Felicia Larsson upp bollen lyfter in den i straffområdet där den tar på Sunväraspelare och Wilda Ejderfalk håller sig påpassligt framme och kan sätta 4-3. Bara sekunder efter ledningsmålet så slarvar KS återigen med ett uppspel och Sunvära kan bryta och Agnes Backman kan kvittera till 4-4. KS har dock fortfarande initiativet och fortsätter skapa lägen i slutet av matchen. På övertid får KS slutligen en chans att avgöra matchen då bollen tar i Agnes Backmans hjälm och domaren blåser straff. Wilda Ejderfalk kliver fram och tar straffen i detta viktiga läge men tyvärr blir det ingen riktigt bra träff utan straffen kan räddas av Almira Podkorytova i Sunvära målet.
KS lyckas till och skapa med få fram en hörna till på övertid men den resulterar tyvärr inte utan matchen slutar 4-4. Ett resultat som antagligen känns som en seger för Sunväratjejerna i en match som KS dominerar totalt och borde haft med sig två poäng ifrån. Tycker trots allt KS tjejerna visar på bättre spel och tempo än tidigare på säsongen men man har inte råd att bjuda på motståndarna på gratismål som det blev denna match.
KS tjejerna får knyta näven och ladda om för redan på lördag blir det tuff match borta mot regerande svenska mästarna Villa.
En stor eloge till våra F11 tjejer som var med som maskotar och agerade hejarklack på läktaren, tack för stödet!