Sunvära SK

Referat

Referat: KS Bandy - Sunvära SK

Referat KS bandy – Sunvära SK Svenska cupen 2023-10-12

Sent på torsdagskvällen så var det dags för KS bandy att ta emot Sunvära SK i en sista betydelselös match i Svenska cupen då det redan var klart att Villa och Skirö går vidare till helgens slutspel i Lidköping. Dock en viktig match för KS att få testa sitt eget spel, då Sunvära är ett av de lag i Elitserien de bör hamna före i tabellen.
KS börjar bäst och är det lag som har mest boll i matchens inledning. Efter 15minuter så når Felicia Larsson Wilma Skoglund Olsson men en fin passning och Wilma blir fri och kan gör 1-0 till KS. Spelet fortsätter sedan på liknande sätt med övertag för KS som dock har svårt att skapa några riktigt vassa chanser. Men efter 28 minuter håller sig Hanna Björkestam framme på en retur och kan öka på till2-0. Spelövertaget håller i sig men KS passningsspel vill sig inte riktigt och det märks att spelarna inte riktigt spelat ihop sig ännu. Första halvlek slutar 2-0.

KS börjar med lite bättre fart i andra halvlek och man skapar några hörnor men ingen som resulterar. En bit in i andra halvlek så har KS fortfarande spelövertaget men man håller flera gånger på att bjuda in Sunvära i matchen när man inte får ordning på sina uppspel och passningar i spelvändningarna. Felicia Kullberg som debuterade i KS målet fick göra ett par fina räddningar när KS bjöd Sunvära på fina lägen.
KS fortsätter vara bollförande och skapar några lägen men det dröjer ända till spelminut 90 innan KS kan öka till 3-0. Då spelar Emma Kronberg snett inåt bakåt till Wilda Ejderfalk som kan sätta bollen i mål. Matchen slutar 3-0 till KS som tar sin första seger för säsongen.

Detta var en match där KS var det klart bättre laget men de behöver jobba på effektiviteten framåt och stabiliteten i passningsspelet.

Nu är det spelledigt fram till den 28/10 då elitserien startar med att KS tar emot Västerås hemma.