KS Bandy

Referat

Referat: Skirö AIK - KS Bandy

Referat Skirö – KS bandy Svenska cupen 2023-10-07

KS bandy åkte ner till Vetlanda för att möta Skirö på lördagskvällen i sin andra match i Svenska cupen. Wilda Ejderfalk fick kliva ner och spela libero när Moa Ellefsen var hemma sjuk och Hanna Liw startade i målet denna match. Henna Strid gjorde sin första tävlingsmatch i damlaget.
Det tog dock bara drygt två minuter innan Skirö kunde snappa upp en boll på KS planhalva och göra 1-0 genom Iri Brattkull. KS höll dock uppe spelet bra efter det och Skirö skapade ett flertal hörnor men ingen av dom resulterade i mål. Hanna Liw stod också för några bra räddningar som gör att 1-0 står sig till halvtid.

Andra halvlek startade väldigt likt den första och efter bara en dryg minut kunde Skirö göra 2-0 genom Ella Oskarsson. I matchminut 49 kommer Skirö runt på vänsterkanten och Ester Eknäs kan runda Hanna Liw i KS målet och öka på till 3-0. Spelet är sedan ganska jämt och KS har ett antal avslut men det blir istället Skirö som ökar till 4-0 på en högerhörna. I slutet av matchen utökar Skirö ytterligare två gånger, båda gångerna genom Emma Drott. Strax efter får Skirö en straff men Hanna Liw i KS målet räddar.
På övertid gör Felicia Larsson en fin uppåkning men blir nerdragen i straffområdet och domaren blåser straff. Straffen Sätter Wilda Ejderfalk säkert i mål och KS reducerar till 6-1 precis innan domaren blåser av matchen.
Spelet var ganska jämt men Skirö skapar fler farliga målchanser och är bättre på att utnyttja sina chanser. KS får ladda om snabbt för redan ikväll kl.18:30 tar man emot Villa i Ale Arena vilket lär bli en betydligt tuffare match. Så hoppas ni tar er till Ale arena ikväll och ger tjejerna erat stöd.