KS Bandy

Referat

Referat: Mölndal Bandy - KS Bandy

Förlust i Svenska cupen mot ett effektivt Mölndal

KS kom till start med hela 3st tjejer som gjorde debut i damlaget i tävlingssammanhang, Olivia Geft, Alva Hildesson och Ebba Eriksson. Det var ganska jämt i matchens inledning men Mölndal fick utdelning direkt på matchens först hörna genom Stephannie Storme. Därefter dröjde det inte länge innan KS drällde med bollen i straffområde och Klara Ahlstedt höll sig framme och ökade Mölndals ledning till 2-0. I spelminut 16 fick Mölndal ett frislag utanför straffområdet och Victoria Bergström utökade till 3-0. En tung matchinledning för KS som dock jobbade sig in i matchen och det var fortsatt jämt spelmässigt. Efter 25 minuter frispelade Emma Kronberg Klara Fischer som kunde reducera med ett distinkt avslut. Efter målet hade KS en bra period men tyvärr tog det inte länge innan Mölndal kunde öka till 4-1 genom Victoria Bergström på ännu en bjudning av KS försvar. Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek började KS bättre och hade ett spelmässigt övertag första 20 minuterna. Dock var det Mölndal som åter kunde utöka sin ledning på hörna fram till 5-1 genom Victoria Bergström som gjorde sitt tredje mål för dagen. KS skapade ett antal chanser men Mölndals målvakt Olivia Gransing stod för många fina räddningar. Med 5 minuter kvar så kunde Mölndal fastställa slutresultatet på ännu en hörna denna gång genom Amanda Andreasson. KS forcerade lite mot sluten men lyckades inte få in någon mer boll utan matchen slutade 6-1 till Mölndal.

En spelmässigt jämn match där Mölndal visade grym effektivitet på sina fasta situationer och utnyttjade KS misstag i försvaret. KS skapade ett antal lägen men saknade lite skärpa i avsluten.
Nu blir det en veckas träning för KS tjejerna inför nästa helg då man möter Skirö borta på lördagen och sedan Villa hemma på söndagen.