04/05 Surte/Kareby Flick

Referat

Referat: Frillesås - Surte/Kareby Flick

På ett soligt och lagom tempererat Sjöaremossen spelades ännu en trevlig match mot Frillesås U12-killar.
Senast vi möttes (i Ale arena) så var det killarnas första 11-manna-match, men det märktes idag att de lärt sig att vara tajtare i försvar och prioritera hemjobbet sedan dess.

Första halvlek var chansrik och förhållandevis jämn, vilket också avspeglade sig på halvtidsresultatet: 3-3.
Både reducering och kvittering från Frillesås kom under den sista minuten och känslan var att tjejerna hade tankarna på vilan något tidigt...
Andra halvlek ägde vi till stora delar (medvinden hjälpte oss något) och borde nog gjort 5 - 6st baljor till på alla öppna lägen. Många kul situtioner där bollen dansade runt på killarnas mållinje, men ännu "kuligare" om bollen trillat in någon gång. Två mål fick vi dock med oss och matchen slutade 5-3 i vår favör.

Mest positivt idag var nog viljan - ingen vilar i hemjobbet och alla motiverar sig till att hålla hög fart på skridskorna även när de är långt från situationen/bollen. Så oerhört viktigt.

Det finns en del att träna extra på förstås - vad trist det omvända hade varit, dvs om det INTE fanns något som kunde förbättras:
* Klubbteknik ( t ex kunna slå en passning i fart utan att bollen ligger perfekt)
* Avslut (vi gör det lite svårt för oss i öppna lägen, men även detta har med (bristen på) klubbteknik att göra). En viss Moa hade dock en vass bössa idag och satte samtliga våra mål...
* Försvarets höjd och bredd och samarbete mellan backlinje och mittfält. Vi blir lite "långa(tänk Stellan S) och breda(tänk Jonas R)".