• Kvartsfinal 1

Imorgon tar vi emot @saikbandy i första kvartsfinalen hemma på Skarpe Nord kl 19:00. Vi vill se så många som möjligt på läktaren, det är fri entré så det är bara att komma! KS Bandy 27 feb 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Referat KS bandy - Villa Lidköping BK 2024-02-25 KS bandy förlorade mot Villa i serieavslutningen. KS bandy tog emot Villa i säsongens sista elitseriematch hemma på Skarpe Nord på lördagen. Villa var ju såklart stora favoriter och redan klara seriesegrare. KS inledde dock matchen med bra och såg till att Villa inte kom till så många farliga målchanser. Det dröjde till matchminut 13 innan Lisa Östman kunde ge Villa ledningen med 0-1, och när första halvlek var slut stod det 0-5 till Villa. När spelarna klev ut på isen i andra halvlek hade det börjat regna och isen var lite mer svårspelad. Villa gjorde ganska snabbt två mål på hörnor och sedan ytterligare två mål fram till 0-9 innan KS tog en time-out och snackade ihop sig. Time-outen gav resultat och KS fick återigen bättre ordning på sitt försvarsspel. Villa stressade dock KS tjejerna högt upp i banan vilket gjorde det svårt att få till något organiserat spel. I matchminut 84 och ställningen 0-11 så svarade Maja Tönsgård för matchens höjdpunkt då hon från ganska långt håll ute på vänsterkanten fick på ett riktigt fint skott upp i nättaket och kunde spräcka Villas nolla med sitt första elitseriemål. Matchen slutade till slut 1-12. Därmed är årets elitserie färdigspelad för KS del och nu väntar kvartsfinal. För KS del blir det något överraskande Sandvikens AIKs som står för motståndet då Villa valde Mölndal och Västerås valde Rättvik. Gissar att Villa ville vara säkra på att få spela inomhus. Första matchen spelas hemma redan på onsdag, då hoppas vi på stor publikuppslutning! KS Bandy 25 feb 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Mölndal Bandy

Referat KS bandy – Mölndal 2024-02-21 Mölndal vann på övertid. KS bandy tog emot Mölndal i Ale arena på onsdagskvällen i en match som på förhand förväntades bli jämn. Matchen inleddes också jämnt och inget av laget hade något direkt övertag men efter 19 minuter så får Mölndal en tveksam straff som Victoria Bergström kan göra 0-1 på. Spelet är fortsatt jämnt och efter 27 minuter få KS en vänsterhörna där Felicia Larsson får på en träff och kan kvittera till 1-1 vilket stod sig halvleken ut. I början av andra halvlek slarvar KS och bjuder Mölndal på en vänsterhörna och efter flera returer lyckas till slut Emma Carlzon ge Mölndal ledningen med 1-2. Sedan känns det som att Mölndal spelar lite mer defensivt och KS skapar lite mer chanser. I minut 70 så kommer till slut kvitteringen och det är åter igen Felicia Larsson som gör mål för KS, denna gång genom en fin soloprestation. Matchen står sedan och väger och i minut 77 drar Evelina Sköld på sig ett matchstraff vilket gör att KS får spela resten av matchen med en tjej mindre. Några minuter från slutet är Mölndal nära att avgöra på ett friläge men avslutet går utanför. Mot slutet blir det lite stressigt i KS när Mölndal ligger på högt och stressar. I matchminut 90 så krockar två KS spelare olyckligt och Tilda Andersson i Mölndal blir fri och kan avgöra matchen. Matchen slutar med vinst för Mölndal 2-3. En jämn match som lika gärna kunde slutat med en KS seger men tyvärr för KS del så var det Mölndal som vann denna gång. Nu återstår endast en match i serien när KS tar emot serieledarna Villa Lidköping hemma på lördag. KS Bandy 21 feb 0kommentarer
  • Serieseger futsal

Förutsättningar var enkla inför söndagskvällens seriefinal och derby mot Komarken trots att serien inte är färdigspelad ennu. Vinst var lika med serieseger Oavgjord var lika med serieseger En förlust med mindre än 9 mål var också lika med serieseger. Så det mesta talade väl för att Kareby skulle ro hem detta. Komarken gjorde dock ett tappert försök och satte upp ett högt tempo inför dom nästa 100 personerna som hade tagit vägen förbi Mimers denna kvällen. Dom gjorde 1-0 och försökte trycka på med ytterligare försök, men ett bra samarbete mellan Karebys 2 mest framtonade spelare denna här säsongens satt stopp för det. Några fina räddningar från Fredrik och 1-1 från årets kanske toppskytt i ligan Kallin gjorde väl att trots för att Komarken sedan gjorde 2-1 och 3-1 så dog matchen där vid 1-1 nästan. Resten av matchen var en ganska så avslagen historia där Kareby mest låg och bevakade och Komarken blev mindre och mindre intresserade i av att försöka. Så andra halvlek präglades mest att spelare som var lite hjärtliga mota varandra och lirade nästan en träningsmatch. Det största som hände var väl när slutsignalen gick och Karebykillarna fick släppa loss och fira. Vi säger stort GRATTIS och lycka till nästa säsong. Kareby IS 19 feb 0kommentarer
  • Referat: Uppsala BoIS - KS Bandy

Uppsala - KS bandy 2024-02-17 KS bandy säkrade slutspelsplatsen efter kanonmatch borta mot Uppsala! Det började inte så bra på lördagsmorgonen då KS tjejerna samlades på Skarpe Nord, bussen dök inte upp som planerat och först efter fem långa timmars väntan kunde KS påbörja resan mot Uppsala. Matchen blev framflyttad till kl. 18:30 för att KS skulle hinna till matchstart. Kanske var det ett vinnande upplägg då KS tjejerna började matchen riktigt bra. Redan efter 2 minuter får Emmie Forsberg bollen på mitten och slår en riktigt fin passning fram till Olivia Geft som viker ut till höger och får på en riktig kanonträff utanför frislagscirkeln och bollen sitter fint i bortre krysset, KS tar ledningen med 0-1. Kul för Olivia som fick göra sitt första elitseriemål! Bara tre minuter senare fixar Felicia Larsson en vänsterhörna som Emmie Forsberg slår in till Wilda Ejderfalk som pangar upp bollen i nättaket och KS utökade till 0-2. Tjejerna i KS såg nästan chockade ut när de insåg att de ledde med 0-2 efter 5 minuter. KS fortsatte bra men Uppsala åt sig in i matchen och i minut 24 hade Tora Uebel ett skott i stolpen. Uppsala skapar flera chanser men Elena Schulz storspelar i KS mål och står för flera fina räddningar och lyckas hålla undan med hjälp av övriga KS spelare som kämpade febrilt. Efter 29 minuter dribblar Wilda Ejderfalk snyggt bort några Uppsala tjejer och slår en kanonpassning fram till Klara Fischer som fintar bort den sista försvararen och sedan väntar ut Tova Anfält i Uppsalas mål och kyligt placerar in bollen till 0-3. Efter målet fortsätter Uppsala att skapa mycket chanser men KS tjejerna jobbar hårt i försvaret och lyckas hålla undan ända till matchminut 39 då Uppsala har ett skott i stolpen och Hanna Snäll håller sig framme och kan lägga in returen till1-3. Bara någon minut senare kan Uppsala reducera till 2-3 genom Tora Uebel efter fint väggspel med Vilma Thornkvist. Tora och Vilma var de klart bästa tjejerna i Uppsala laget och det mesta av Uppsalas spel gick genom dessa två tjejer. Resultatet står sig halvleken ut. I andra halvlek fortsätter Uppsala att skapa mycket chanser och framförallt hörnor men KS sticker upp och skapar chanser lite då och då. I matchminut 21 så kvitterar Uppsala till 3-3 efter en soloprestation av Tora Uebel. KS skapar några fina lägen framåt efter riktigt fina dribblingar av Wilda Ejderfalk. Trots spelövertag av Uppsala så visar KS tjejerna att de utvecklat en trygghet i sitt eget grundspel vilket gör att man kan hålla i bollen och spela runt den inom laget. Det blir riktigt spännande på slutet när både KS och Uppsala skapar chanser men matchen slutar 3-3. I och med detta så säkrar KS slutspelsplatsen och kan spela avslappnat de två återstående matcherna i serien. En riktigt bra match av samtliga tjejer i KS där alla gör jobbet och de visar på att det utvecklat sitt eget spel och dessutom visar på effektivitet när de får lägen framåt! Så kul att tjejerna får med sig en poäng hem till västkusten! Kan KS fortsätta såhär så kan det bli en rolig kväll på onsdag när KS tar emot Mölndal i Ale Arena! KS Bandy 17 feb 0kommentarer
  • Seriefinal i Futsal Div3, Söndag 18/2 kl 18:00

Seriefinal mellan Kareby IS - FC Komarken. Under sommaren när fotbollsäsongen var på sin peak så var det några av grabbarna i seniorlaget som utryckte lite "skall vi inte köra lite futsal i vinter när det endå är lite lugnare". Sagt som gjort futsallaget återuppstod efter ett par år i vila. Och vilken säsong det har varit för grabbarna. Futsalsäsongen är ofta väldigt kort och spelas oftast i en enkelserie vilket gör att man måste prestera på väldigt hög nivå varje match. Kanske lite tur, men framförallt mycket skicklighet gör att imorgon söndag så spelas en ren seriefinal melllan Kareby och Komarken i Mimershallen om vilket lag som vinner årets div 3 futsal i Göteborg. Så varför inte ta vägen förbi Mimers A på Söndag kl 18:00 och kolla in fartfylld futsal. Kareby IS 17 feb 0kommentarer