Kareby IS har sedan flera år haft en positiv och stor tillströmning när det gäller spelare och medlemmar inom vår fotbollsverksamhet. Tillskottet av spelare har varit särskilt stort i våra ungdomslag, men även med möjlighet till nyrekrytering inom seniorverksamheten. Kareby IS Fotbollsektionen har en vision att utveckla klubbens seniorfotboll och även kunna ha ett "Fotboll senior Dam" som spelar på seniornivå på samma villkor som "Fotboll senior Herr". Med bakgrund av den stora och stolta tradition Kareby IS har att driva dam och flickverksamhet så är vi nu oerhört glada att kunna annonsera att vi inför fotbollssäsongen 2024 kommer att starta ett nytt seniorlag i Kareby IS, "Fotboll senior Dam", som kommer att spela 7 mot 7 på seniornivå. Truppen består av ett tiotal tjejer med ambition och vilja att spela seniorfotboll i Kareby IS. Vi vill samtidigt med denna nyhet också bjuda in fler tjejer som vill spela seniorfotboll att ansluta och komma med i denna satsning och vara en del i detta nya lag! För sponsring eller frågor om hur företag och privatpersoner kan vara med bidra till denna satsning, eller för att anmäla intresse för att provträna och ansluta till truppen, tveka inte att kontakta Kareby IS seniortränare Morten Eriksen, morten.eriksen@kareby.com eller Kareby IS Fotbollssektion på fotboll@kareby.com Kareby IS Fotbollssektion genom Morten Eriksen, Tel/SMS: 0709-211818 Kareby IS 8 mar 0kommentarer

Dags igen för ny träningsmatch. Denna gången åker vi över älven och tar oss traditionsrikt av Älvängen på Älvevi. Matchstart 13.00 på lördag 9 mars. Sol, vindstilla och våryra i luften så vi hoppas flera tar den lilla vägen över och kollar in oss. Fotboll Senior 8 mar 0kommentarer
  • Grymma bilder från Gert Holmér!

Vår grymma hovfotograf Gert Holmér följde med KS bandy på deras sista match borta mot Sandviken. Tack Gert för alla fina bilder! Länk till Gert Holmérs bilder KS Bandy 4 mar 0kommentarer
  • Referat: Sandviken AIK - KS Bandy

Kvartsfinal 2: Sandvikens AIK - KS bandy 2024-02-28 KS nära att skrälla mot Sandviken efter riktigt bra första halvlek. På lördagseftermiddagen var det dags för kvartsfinal 2 mellan KS bandy och Sandviken. KS inledde bra och efter fem minuter skapade KS en högerhörna, Emmie Forsberg slog in bollen till Evelina Sköld som var tillbaka i laget efter sin avstängning och Evelina gav KS ledning med ett riktigt fint hörnmål. SAIK ägde mest boll men kom inte till några direkt farliga avslut mot KS som spelade ett kompakt och bra försvarsspel. Efter 19 minuter skapar KS ytterligare en högerhörna och Evelina Sköld får återigen på en fin träff som Ellen Ramberg räddar men på returen håller sig Klara Fischer framme och kan slå in bollen i mål och plötsligt så ledde KS bandy med 0-2. SAIK var skakat och tog en tidig time-out. Efter time-outen så fortsatte match på ett liknande sätt KS försvarade sig bra och kunde trots SAIKs spelövertag hålla i bollen ibland och få lite andrum. Framförallt var det kaptenen i KS Erica Johnsson som visade vägen både defensivt och offensivt. Efter 41 minuter så hade Tilda Ström ett avslut i stolpen men i övrigt hade Sandviken få riktigt farliga chanser. I minut 43 så gör Wilda Ejderfalk en riktigt fin prestation då hon först dribblar bort några SAIK tjejer innan hon serverar en riktig smörpassning fram till Felica Larsson på vänsterkanten som åker sig fri och kan raka in bollen till ledning 0-3 för KS. Resultatet stod sig halvleken ut och KS kunde gå till halvtidsvila med en tremålsledning. I andra halvlek så började SAIK komma till lite farligare lägen men det dröjde ända till minut 59 innan Tilda ström kunde reducera till 1-3 efter en soloprestation. Bara fyra minuter senare reducerade SAIK igen på en högerhörna genom Emelie Åkerlund. Därefter tar SAIK över mer och mer och erövrar boll högre upp i banan och sätter KS under press. I minut 73 kan Linnéa Parling kvittera när hon blir fri på ett lyft, det såg dock ut som misstänkt offside men domaren friade. Därefter vaknade Tilda ström till och utökade ledningen två gånger om helt på egen hand fram till 5-3. KS fick sedan lite ordning på spelet igen men SAIK kunde fastställa slutresultatet till 6-3 på en vänsterhörna genom Linnéa Parling. Därmed är Sandviken vidare till semifinal och säsongen är över för KS bandys del. KS kan dock var stolta över sin insats denna eftermiddag då tjejerna gjorde en riktigt bra insats och hade ledningen med 0-3 efter 60 spelade minuter och hade det inte varit för Tilda Ström så kunde KS mycket väl tvingat fram en tredje avgörande match. En bra säsongavslutning av KS bandy! KS Bandy 2 mar 0kommentarer