Surte BK

Referat

Referat: Villa - Surte BK

Bortamatch mot Villa i underbara Sparbanken Arena är alltid en lustfylld aktivitet oavsett resultat. Arenan, som jag anser är Sveriges bästa, bjuder in till fantastiska förutsättningar. Vi har ju spelat några matcher mot varandra under åren så att möta Villas tjejer i Allsvenska södra kändes lite speciellt och glädjande. Äntligen ytterligare ett damlag i Västsverige.
Vilken start det blev efter 24 sekunder (lite osäker men väldans snabbt) har vi tagit ledningen. Rut-Lina Berner avslutar efter ett mål hämtat ur en instruktionsfilm. Efter målet blir det betydligt jämnare och med 20 utvisningsminuter under första halvlek spelar vi men en mindre halva halvleken. En annars "ostraffad" spelare, Charlotte S, noteras både för mål (vårt 2-0) och två utvisningar under den första halvleken. Övriga tjejer får jobba hårt och gör det väldans bra. Försvaret, som säkert är ett av de yngsta i serien, uppträder rutinerat. Trots ledning är halvleken jämn och Villa spelar tajt och håller ihop laget så det bjuds inte på några chanser. I början på andra lyckas Villa reducera genom snabbskrinnaren Jenny Karlsson och nu är det match. Charlotte S lyckas trockla sig igenom och gör 3-1 som ger ett visst lugn men matchen står och väger. Villa flyttar upp mer folk och det skapar ytor för oss. Vi gör 4-1 och efter det känns det som matchen är avgjord. Resultatet 8-1 speglar inte riktigt det som händer på planen och det är bandyns obarmhärtighet som slår till med 4 mål på slutet. Bra kämpat i en match som var betydligt jämnare än resultatet.